Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Candidiasis - a fertőzés képes leírás - Candida.tlap.hu
részletek »

Candidiasis - a fertőzés - Candida.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: candida.tlap.hu » Candidiasis - a fertőzés
Keresés
Találatok száma - 7 db
A cseles gomba

A cseles gomba

Szervezetünk belső egyensúlyához ugyanúgy hozzátartoznak a rosszindulatú baktériumok, mint az egészségünk fenntartása érdekében hasznosak. A civilizáció csapdái - stressz, bizonytalanság, étkezési szokásaink megváltozása, az élelmiszerek megkérdőjelezhető minősége és a sok-sok adalék - bizony felborítják a kényes egyensúlyt, így a hasznos baktériumok már nem képesek megzabolázni a rosszindulatú fajtákat, s az eredendően kis mennyiségben jelen lévő Candida Albicans telepek túlszaporodnak nyálkahártyáinkban.

Candida kamera

Candida kamera

A Candida albicans nevű gomba kóros mértékű elszaporodása a szervezetben sajnos nem ritka. A hajlamosító tényezőkön túl a hibás táplálkozási szokások felelősek kialakulásáért. A helyes étrend kialakításával megelőzhetjük, sőt gyógyíthatjuk.

Candidiasis

Candidiasis

A candidiasis (ejtsd: kandidiázis; candidosis, moniliasis) olyan fertőzés, melyet a Candida fajok valamelyike, elsősorban a Candida albicans okoz. A száj és a hüvely nyálkahártyájának fertőzése egészséges emberekben is előfordul. Cukorbetegeknél, az AIDS-betegek esetében és terhes nőknél azonban sokkal gyakoribb és makacsabb.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Gyorsteszt a fertőzés kimutatására

Gyorsteszt a fertőzés kimutatására

Az Intim Candida Gyorsteszt a Candida fertőzés hüvelyből vett mintából történő kimutatására szolgál. Kimutatja a kezdődő és a már előrehaladott Candida fertőzést is. A Candida albicans, a Candida glabrata, a Candida tropicalis kórokozókat és a kevert fertőzéseket egyaránt kimutatja. A teszt egyaránt működik a tünetekkel rendelkező, illetve a specifikus tüneteket nem mutató betegeken is. Csak gombára érzékeny, működését bakteriális eredetű fertőzések, antibiotikumok, hormonok nem befolyásolják. Immunoassay alapú qualitatív gyorsteszt. A Candida gomba ellen termelt antigének hüvelyváladékból vett qualitatív kimutatására alkalmas.

Melyek a fő okai a candida széleskörű terjedésének?

Melyek a fő okai a candida széleskörű terjedésének?

Nemzetközi vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a nők átlagosan 80%-ban , míg a férfiak mintegy 50%-ban candidával fertőzöttek. Amennyiben ez fennáll, akkor feltétlenül tenni kell ellene, mert nem véletlen a könyv alcíme. A candidiazist igen könnyen összetévesztik mással, mivel a tünetek hasonlósága sok orvost megtéveszt. Következmény: megkezdődik a "félrekezelés". Az igazi veszélyt talán ez jelenti, mivel az okot meg nem szüntetve gyógyszerezik a "betegséget" más mellékhatásokat is létrehozva ezáltal.

Örökölhető-e?

Örökölhető-e?

A Candida albicans a sarjadzó gombák egyik leggyakoribb faja, amely az emberi szervezetben (a teljes emésztőrendszerben, illetve nőknél a hüvely nyálkahártyájában) saját életkörülményeinek megfelelő helyen - meleg, nedves, oxigénmentes környezetben - telepszik meg. Optimális körülmények között 20 perc alatt megkétszereződik úgy, hogy saját sejtjei felépítéséhez ásványi anyagot és B-vitamint von el a szervezettől. A gombatelepek csak extrém esetekben (súlyos betegségeknél vagy intenzív kezelés alatt álló betegeknél) kerülhetnek a véráramba a bélfal áttörésével, amikor is szisztémás candidiasisról beszélünk, melynek kezelése lényegesen nehezebb.

Változatos tünetek

Változatos tünetek

A panaszok is rendkívül sokfélék lehetnek. Ilyenek a hasmenés, vastagbélgyulladás, has és fejfájás, impotencia, prosztatagyulladás, mellkasi égő fájdalom (nyelőcső), akne, éjszakai verejtékezés, tűrhetetlen viszketés, kellemetlen lehelet, végbélviszketés, égő nyelv, fehér foltok a nyelven és a szájban, hüvelyváladékozás, hüvelygyulladás, izületi gyulladás.

Tuti menü